Τελικά, τι ακριβώς σημαίνει το “Open Box” στις ηλεκτρικές συσκευές, και ποιοι οι λόγοι για να αγοράσετε;

Όταν βλέπετε ένα προϊόν με την ένδειξη “open box”, σημαίνει ακριβώς αυτό: Το κουτί ή πακέτο έχει ανοικτεί. 

Τέτοια προϊόντα είναι ως επί το πλείστον περιπτώσεις στις οποίες ένας καταναλωτής άλλαξε γνώμη για το προϊόν που αγόρασε, επιστρέφοντας το στον πωλητή. Ο καταναλωτής μπορεί να άλλαξε γνώμη για το χρώμα, για τη φύση του προϊόντος, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. 

Ωστόσο, τα περισσότερα καταστήματα στην Ευρώπη, έχουν πολιτική επιστροφής 30 ημερών. Οπότε, ορισμένα open box προϊόντα, μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ελαφρώς από τους αρχικούς τους αγοραστές. Τα προϊόντα που κατηγοριοποιούνται σαν "Open Box" εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες:

Κατηγορίες Open Box Προϊόντων

Επιστροφές

Προϊόντα τα οποία αγοράστηκαν και μετά επιστράφηκαν λόγω αλλαγής γνώμης για το χρώμα, τη λειτουργικότητα, διαστάσεις χώρου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο ο πελάτης θεώρησε ότι έπρεπε να επιστρέψει το προϊόν. Με τις 30 μέρες πολιτικής επιστροφής χρημάτων που έχουν οι περισσότεροι έμποροι, τα προϊόντα αυτά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο από 30 μέρες. 

Προϊόντα προβολής

Όλοι ξέρουμε τι είναι τα προϊόντα προβολής. Αποτελούνται από προϊόντα τα οποία βρίσκονται σε βιτρίνες, ή για προβολή σε καταστήματα. Αυτά τα προϊόντα αποτελούν ακόμη μια κατηγορία open box προϊόντων, λόγω του ότι η συσκευασία τους έχει ανοικτεί προ πολλού για σκοπούς προβολής των προϊόντων. Αυτά τα προϊόντα ως επί το πλείστον δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. 

Υπερπλήρες απόθεμα προϊόντων

Η κατηγορία αυτή συναντάται σε αγορές μεγάλων χωρών, όπως είναι η Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία κτλ. Οι εταιρίες που εμπορεύονται προϊόντα όπως ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, μερικές φορές δεν καταφέρνουν να πωλήσουν όλο το διαθέσιμο τους απόθεμα. Επίσης, λόγω συμβολαίων με προμηθευτές, οι έμποροι προσπαθούν να απαλλαγούν από παλαιότερα μοντέλα, για να πωλήσουν τα καινούρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να ρευστοποιούν το απόθεμα πωλώντας το αρκετά πιο φθηνά σε άλλους εμπόρους. Αυτή η κατηγορία δεν εμπίπτει ακριβώς κάτω από τον τίτλο open box, παρά μόνο σε θέμα τιμής, η οποία είναι πολύ χαμηλότερη της αγοράς!

Ελαφρώς γδαρμένα ή χτυπημένα αντικείμενα

Αυτή η κατηγορία είναι ίσως η πιο συχνή. Αντικείμενα που μπορεί να χτυπηθούν κατά τη μεταφορά τους από λιμάνια προς αποθήκες, ή προς τους πελάτες που τα αγόρασαν, επιστρέφονται και αλλάζονται με το ίδιο προϊόν χωρίς την αισθητική βλάβη. Οι έμποροι που δέχτηκαν την επιστροφή, τα πωλούν σε τιμές πολύ χαμηλότερες της αγοράς, προσπαθώντας να καλύψουν το κόστος το οποίο επωμίστηκαν κατά την αγορά των εκάστοτε προϊόντων. 

Refurbished

Αν και ο όρος refurbished δεν υπάρχει σε μετάφραση στα ελληνικά, η λέξη που είναι η κοντινότερη, είναι το “ανακαινισμένο”. Ο όρος refurbished χρησιμοποιείται για προϊόντα τα οποία είχαν ζημιά ή μεταχειριστεί, και στα οποία έγιναν οι απαραίτητες επισκευές για να επανέλθουν σε λειτουργίσιμη κατάσταση, ή κατάσταση ενός καινούριου προϊόντος.

Τι κάνουμε σαν Fournaris Open Box

Στο Fournaris Open Box έχουμε στόχο να προσφέρουμε ποιότητα στα προϊόντα μας, σε τιμές πολύ χαμηλότερες της αγοράς. Για να το πετύχουμε ελέγχουμε τις συκευές μας μια προς μια, για να σιγουρευτούμε ότι οι πελάτες μας θα πάρουν μια συσκευή στην οποία μπορούν να βασιστούν. 

Επίσης, θέλουμε να παρέχουμε υπηρεσίες μετά την πώληση άριστης ποιότητας, χωρίς να σημαίνει ότι οι πελάτες μας περιμένουν πολύ καιρό χωρίς τη συσκευή τους. Η ταχύτητα επισκευής είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς, όπως επίσης και η ποιότητα επισκευής.

Γιατί να αγοράσω open box ηλεκτρικές συσκευές;

  • Απίστευτες τιμές! Στο Fournaris Open Box οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από κανονικές τιμές της αγοράς!
  • 2 χρόνια γενική εγγύηση. Είμαστε μαζί σας και μετά την αγορά, με 2 χρόνια γενική εγγύηση, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί με τη συσκευή σας.
  • 14 μέρες πολιτική επιστροφής χρημάτων. Αν αλλάξατε γνώμη είναι εντάξει. Επιστρέφετε το προϊόν εντός 14 ημερών και λαμβάνετε τα χρήματα σας πίσω, ή διαλέγετε ένα νέο προϊόν που σας ικανοποιεί. 
  • Επισκευές και service. Ακόμα και όταν η περίοδος εγγύησης λήξει, υποστηρίζουμε τους πελάτες μας με τεχνική υποστήριξη, η οποία καθορίζεται σε λογικές τιμές. 
  • Μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Αγοράζοντας μια ή και περισσότερες συσκευές open box, διασφαλίζετε ότι λιγότερες συσκευές θα πεταχτούν, με αποτέλεσμα να μειώνουμε το αντίκτυπο που έχουμε στο περιβάλλον.

Ελπίζουμε τα πιο πάνω να είναι διαφωτιστικά σε σχέση με το τι σημαίνουν open box ηλεκτρικές συσκευές, όπως επίσης και οι λόγοι για τους οποίους συμφέρουν όλους μας.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!