Μήπως τα ρούχα σας μυρίζουν απαίσια;

Χρησιμοποιούμε την σωστή ποσότητα απορρυπαντικού στα πλυντήρια μας?

Μήπως η σαπουνοθηκη του πλυντηρίου σας είναι γεμάτη υπολείμματα σκόνης?

Μήπως βρίσκετε άσπρους λεκέδες πάνω στα μαύρα σας ρούχα?

Μήπως τελειώνει η πλύση και τα ρούχα σας όχι μόνο δεν μυρίζουν, αλλά έχουν απαίσια μυρωδιά;

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟ ΠΛΗΝΤΥΡΙΟ ΣΑΣ . 

Λόγω της αλλαγής στον τρόπο ζωής και εργασίας μας, τα ρούχα μας είναι πλέον λιγότερο έως καθόλου λερωμένα. Επαγγέλματα γραφείου και άλλα, δεν λερώνουν τα ρούχα όπως άλλα χειρωνακτικά επαγγέλματα. 

Το λάθος μας είναι ότι ακόμη  χρησιμοποιούμε τις ίδιες ποσότητες απορρυπαντικού, [σκόνη ή υγρό] που χρειάζονταν σε πιο παλιές συσκευές. Ένας συνδυασμός υπερβολικής ποσότητας σκόνης και μαλακτικού, για ρούχα σχεδόν καθαρά, έχει ως αποτέλεσμα η σκόνη να μη διαλύεται, εισχωρώντας στις ίνες του υφάσματος. Όταν στο τέλος της πλύσης, πέσει το μαλακτικό, τότε η σμίξη των δύο αποφέρει μια απαίσια μυρωδιά! 

Και πώς θα πλένουμε τα ρούχα μας;

Στα περισσότερα ρούχα μας πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είναι καινούργια. Άλλωστε, με τον μέσο όρο καθημερινής χρήση τους, μόνο λίγος ιδρώτας λερώνει το ρούχο. Επίση, η σύνθεση των απορρυπαντικών έχει αλλάξει, κάνοντάς τα πιο αποτελεσματικά σε μικρότερες ποσότητες και χαμηλότερες θερμοκρασίες.(30 βαθμους)

Οπότε, χρησιμοποιώντας λιγότερη σκόνη ή υγρό για ένα γεμάτο πλυντήριο [περίπου 25-30ml] θα πετύχουμε την απαραίτητη καθαριότητα και τη σωστή διανομή του μαλακτικού. Η ταμπλέτες αποτελούν μια άλλη καλή λύση για τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού στο πλυντήριο.

Επίσης, χρησιμοποιώντας λιγότερο απορρυπαντικό, συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, μολύνοντας λιγότερο το υπέδαφος και τα υπόγεια ύδατα!

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βάλετε πλυντήριο, ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε στο κουτί του απορρυπαντικού σας, και θυμηθείτε: Υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού στην πλύση θα λερώσει τα ρούχα αντί να τα καθαρίσει!